Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Matkahuolto på bronsnivå i sin första EcoVadis-utvärdering

30.8.2024

Vi nådde bronsnivå i vår första EcoVadis-utvärdering. EcoVadis bedömde att vårt ansvarsarbete hade lyckats väl i fråga om arbetslivspraxis och mänskliga rättigheter, etisk verksamhet samt hållbara upphandlingar. I miljökategorin nådde vi till och med avancerad nivå.

Vi fick beröm för vårt heltäckande system för hantering av växthusgaser, vilket har verifierats av en tredje part och är i linje med de internationella standarderna. Utrymme för utveckling konstaterades framför allt inom hållbara upphandlingar.

Bronsnivån nås av 35 procent av de företag som utvärderas.

Utvärderingskriterier och våra mål för framtiden

EcoVadis är den ledande aktören i världen när det gäller utvärdering av företagens verksamhet ur ett perspektiv som omfattar hållbar utveckling. EcoVadis har utvärderat över 130 000 företags ansvarsarbete i hela världen. EcoVadis granskar företagens verksamhet via fyra teman inom hållbar utveckling: miljö, arbetslivspraxis, etisk verksamhet och hållbara upphandlingar. Utvärderingskriterierna är baserade på internationella standarder och principer för hållbar utveckling, såsom FN:s Global Compact, Global Reporting Initiative (GRI) och ISO 26000.

På basis av utvärderingen får vi en bättre uppfattning om såväl styrkorna i vårt ansvarsarbete som framtida utvecklingsobjekt samt kan jämföra våra framsteg med andra företag i samma bransch. Hållbara upphandlingar ingår i vårt nya ansvarsprogram, som vi informerar mer om under hösten.

Vårt mål är att nå guldnivå före slutet av strategiperioden, dvs. före 2027. Du hittar mer information om våra ansvarsförbindelser och -certifikat på vår webbplats.

Nyheter

10.9.2024
Vi höjer priserna på riksomfattande seriebiljetter den 1.10.2024
3.9.2024
Matkahuolto är även 2024 det mest uppskattade pakettjänstvarumärket i Finland
3.9.2024
Ny undersökning: Konsumenters smärtpunkter kring paketleveranser – chattbots och leveransändringar frustrerar mest
Alla nyheter

Blog

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier