Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Vi uppdaterade vårt ansvarsprogram så att det ännu bättre motsvarar intressentgruppernas förväntningar och förändringarna i verksamhetsmiljön

11.10.2024

Vi har uppdaterat vårt ansvarsprogram utifrån en dubbel väsentlighetsanalys enligt EU:s hållbarhetslagstiftning. I och med förnyelsen är vårt ansvarsprogram även i fortsättningen i linje med intressentgruppernas förväntningar och de förändringar som sker i vår verksamhetsmiljö.

I den dubbla väsentlighetsanalysen har vi identifierat hållbarhetsteman och -ämnen som är väsentliga för oss, och vi har gjort de teman vi bedömt som viktigast till en del av vårt förnyade ansvarsprogram”, berättar Matkahuoltos direktör för ansvarsfullhet Jaana Korkiakoski.

Våra ambitiösa utsläppsminskningsmål har inte förändrats, utan vi strävar fortsättningsvis efter att halvera våra utsläpp jämfört med nivån 2020 och uppnå klimatneutralitet i hela vår verksamhet senast 2030.

Vi tar hand om våra anställda – stödjande av engagemang och delaktighet blir en del av ansvarsprogrammet

Ett nytt ämnesområde i vårt ansvarsprogram är att stödja de anställdas engagemang och delaktighet. Vi har inrättat en arbetsgrupp för att kartlägga möjligheterna att öka mångfalden och delaktigheten samt förebygga diskriminering i vår arbetsgemenskap. Vi mäter hur vi har lyckats med hjälp av index för engagemang i den arbetsgemenskapsenkät som vi genomför varje år.

För att förbättra säkerheten i arbetet utarbetar vi en färdplan för säkerhet i arbetet, utifrån vilken vi kommer att fastställa ett målvärde för olycksfrekvensen som mäter säkerheten i arbetet.

Vi stävjar klimatförändringen och förebygger förlust av biologisk mångfald genom att möjliggöra en bilfri livsstil

När det gäller miljön strävar vi enligt vårt förnyade ansvarsprogram efter att stävja klimatförändringen och förebygga förlust av biologisk mångfald. Vi har lyft fram skydd av den biologiska mångfalden som ett nytt tema i ansvarsprogrammet. Under år 2025 kommer vi att kartlägga vilka effekter vår verksamhet har på naturen, så att vi kan mäta dem och utarbeta en plan för att minska vårt fotavtryck på naturen före slutet av strategiperioden.

I vårt ansvarsprogram har vi förbundit oss till att möjliggöra en bilfri livsstil och främja den. Vi utvecklar appen Resor och Biljetter, serviceutbudet i appen och kännedomen om appen bland våra kunder. Som en mätare för hur väl vi lyckats granskar vi den nationella täckningen för resor som köpts i appen Resor och Biljetter.

Dessutom har vi för första gången tagit med hållbara upphandlingar i ansvarsprogrammet och identifierat dem som ett särskilt utvecklingsobjekt. För närvarande förutsätter vi att våra avtalspartner förbinder sig att följa våra etiska verksamhetsprinciper. I fortsättningen kommer vi att fästa ännu större vikt vid koldioxidsnåla produkter och tjänster samt vid leverantörens egna åtgärder för att minska klimatavtrycket (eller alternativt utsläppsminskningsåtgärder).

Du kan läsa mer om vårt uppdaterade ansvarsprogram och hur vårt ansvarsarbete framskrider i avsnittet om ansvarsfullhet på vår webbplats.

Ansvarsfullhet hos Matkahuolto

Nyheter

11.10.2024
Vi uppdaterade vårt ansvarsprogram så att det ännu bättre motsvarar intressentgruppernas förväntningar och förändringarna i verksamhetsmiljön
30.9.2024
Vi höjer priserna på inrikes paket den 1 oktober 2024
10.9.2024
Vi höjer priserna på riksomfattande seriebiljetter den 1.10.2024
Alla nyheter

Blog

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier