Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Liikennekaari-lainsäädäntö monipuolistaa tarjontaa – Matkahuolto toivoo matkustajia parhaiten palvelevan ratkaisun löytymistä jo ennen vuotta 2018

Bussiliikenteen aikataulupalveluja sekä lippu- ja maksujärjestelmiä koskien on varsinkin kesän 2016 aikana syntynyt bussimatkustajien kannalta hankalia tilanteita. Aikataulutietojen saatavuus on vaikeutunut ja matkalippujen monipuolinen kelpoisuus heikentynyt merkittävästi.

- Tilanteeseen ovat erityisesti vaikuttaneet ELY-keskusten toimialueita koskeneet päätökset. Olemme pyrkineet aktiivisesti löytämään bussimatkustajien kannalta parhaiten toimivia ratkaisuja, ja iloitsemme matkustajille tarjottavien vaihtoehtojen monipuolistumisesta, kertoo Matkahuollon toimitusjohtaja Jarmo Oksaharju.

Liikenne- ja viestintäministeriö on tällä viikolla julkistanut aiheeseen liittyen kaksi merkittävää linjausta. Liikennekaari-lainsäädäntöhanke tullee kesästä 2018 alkaen muuttamaan tilannetta ja avaamaan aikataulu- sekä matkalippurajapinnat eri toimijoiden käyttöön. Matkustajan kannalta tarjonta tulee monipuolistumaan ja matkalipun tai matkaketjun hankinta helpottuu merkittävästi. Matkahuolto suhtautuu tähän lainsäädäntökokonaisuuteen positiivisesti ja varautuu kehittämään omaa liiketoimintaansa asiakkaiden palvelemiseksi entistä monipuolisemmin.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lisäksi tänään ilmoittanut, että valtio luopuu Waltti-lippujärjestelmää ylläpitävän yhtiön osakkuudesta 1.7.2018 alkaen. Tämä linjaus on Matkahuollon näkökulmasta tervetullut ja selkeyttää eri toimijoiden välistä työnjakoa tulevaisuudessa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on mediassa olevien tietojen mukaan huolissaan siitä, että nykyinen, matkustajan kannalta sekava tilanne saattaa kestää vielä lähes kaksi vuotta, kunnes valtion omistajuus Waltti-järjestelmässä loppuu. Ministeriö näkee, että erityisesti yritysten toimia kaivataan asian korjaamiseksi jo seuraavan kahden vuoden aikana.

- Meidän mielestämme tilanteen selkeyttäminen ja ongelmien korjaaminen olisi toteutettavissa jo huomattavasti aiemmin, jopa muutamassa viikossa, mikäli ELY-keskukset harkitsisivat aiempia linjauksiaan uudelleen matkustajien edun kannalta. Olemme valmiita yhteistyöhön, jotta tilanteesta saadaan matkustajia parhaiten palveleva mahdollisimman pian, Oksaharju jatkaa.

Matkahuollon ja suurimpien kaupunkien ylläpitämät bussien aikataulu-, reitti- ja hintatiedot löytyvät jo nyt monipuolisesti muun muassa Google Maps -palvelusta.

fi| sv| en