Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Porin, Rovaniemen ja Salon aikataulutiedot Google Mapsiin

Google Maps -reittipalvelu kattaa jatkossa myös Rovaniemen, Porin ja Salon paikallis- ja seutuliikenteen aikataulu- ja reittitiedot. Aikataulutietojen päivitys kasvattaa palvelun paikallistason käytettävyyttä ja tarjoaa mainituissa kaupungeissa liikkuville uudenlaisen ja ennen kaikkea mobiilin kanavan aikataulujen ja reittien etsimiseen.

Matkahuollon kanssa yhteistyössä Google Maps tarjoaa aikataulu- ja reittitietoja jo useista suurista kaupungeista Suomessa. Palvelu laajentaa nyt välineriippumatonta reittiopaspalveluaan edelleen, kun siihen on liitetty Rovaniemen, Porin ja Salon paikallis- ja seutuliikenteen aikataulutiedot. Tämän ansiosta käyttäjä löytää lähimmän joukkoliikenteen pysäkin, reitit ja liikennöintiajat helposti palvelusta.

– Joukkoliikenteen käytön edistäminen on meille tärkeää ja haluamme myös tukea ympäristöystävällisiä tapoja liikkua. Yhteistyö Googlen kanssa auttaa meitä tarjoamaan asiakkaillemme uusia tapoja hakea ja löytää aikataulu- ja reittitietoja Rovaniemen, Porin ja Salon alueella, sanoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo.

Suomessa palvelusta löytää tällä hetkellä pääkaupunkiseudun ja suurimpien kaupunkien julkisen liikenteen sekä koko valtakunnan kattavien pikavuorojen aikataulut ja reittiohjeet. Matkahuolto vastaa bussien kaukoliikenteen ja nyt mukaan lisättyjen kaupunkien sekä jo aiemmin tänä vuonna palveluun liitettyjen Hämeenlinnan, Riihimäen ja Valkeakosken paikallis- ja seutuliikenteen tietojen toimittamisesta Googlelle.

– Google Mapsin kautta matkustaja voi etsiä paikkansapitävät aikataulut ja reittiohjeet palveluun liitetyiltä paikkakunnilta. Palvelussa on tarjolla alueiden kaikki paikallisliikenne ovelta ovelle sekä lisäksi seutu- ja kaukoliikenteen aikataulut, Ylitalo jatkaa.

Google Mapsin kartta- ja aikataulupalvelut kätevästi mobiilissa

Google Mapsia voi käyttää sekä mobiililaitteilla että kotikoneella. Mobiililaitteissa parhaan käyttökokemuksen tarjoaa Google Mapsin oma mobiilisovellus, jonka voi ladata Google Playsta tai App Storesta.

Reittipalvelu toimii tällä hetkellä 70 maassa ja tarjoaa nopeasti julkisen liikenteen tietoja yli 18 000 kaupungissa ympäri maailman. Palvelu hyödyntää Googlen yritystietokantaa, jonka ansiosta reittiohjeita etsiessä käyttäjän ei tarvitse tietää kohteen tarkkaa osoitetta, vaan reittiohjeita voi etsiä myös esimerkiksi yrityksen, koulun tai teatterin nimellä. Google Maps -karttapalvelun street view -näkymästä voi kätevästi tarkistaa etukäteen, onko pysäkillä esimerkiksi katosta tai pääseekö pysäkille esteettömästi.

Matkahuollon aikataulutiedot saa jatkossakin tuttuun tapaan myös Matkahuollon valtakunnallisesta aikatauluhausta osoitteesta www.matkahuolto.fi sekä ympäri vuorokauden vastaavasta palvelunumerosta 0200 4000 (1,99 €/min+pvm).

fi| sv| en