Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Passit ja henkilökortit noudetaan vuoden 2017 alusta Matkahuollon palveluverkostosta

Poliisin myöntämät passit ja henkilökortit siirtyvät 1. tammikuuta 2017 Matkahuollon kuljetettaviksi. Noutopaikkoina palvelevat jatkossa Matkahuollon palveluverkostosta nimetyt pakettipisteet, joihin sisältyy Matkahuollon omien toimipaikkojen ja asiamiestoimipaikkojen ohella mm. Siwoja ja Valintataloja, R-kioskeja sekä muita pisteitä.

Uudistus helpottaa passien ja henkilökorttien noutoa, sillä noutopisteitä on kattavasti koko maassa ja Matkahuollon noutopisteverkosto on selvästi nykyistä verkostoa laajempi.

Kuljetuspalvelujen tuottajan ja noutopisteverkoston uudistuminen liittyy passien, henkilökorttien, oleskelulupakorttien ja oleskelukorttien hankintasopimukseen, josta Poliisihallitus on sopinut Gemalto Oy:n kanssa seuraavalla sopimuskaudella. Poliisihallitus on edustanut hankinnassa myös Maahanmuuttovirastoa, ulkoasiainministeriötä ja Väestörekisterikeskusta. Samalla passimenettelystä tuttu suoratoimitus otetaan käyttöön myös henkilökorteille. Uudet lupa-asiakirjat on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2017 alussa. Passien ja henkilökorttien ulkonäkö uudistuu ja niihin tulee uusia turvatekijöitä.

fi| sv| en