Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Bussien kaukoliikenne toimii normaalisti paukkupakkasista huolimatta

Bussien kaukoliikenne toimii normaalisti paukkupakkasista huolimatta

Viime päivinä koko maassa ovat paukkuneet kuluvan talven ennätyspakkaset ja elohopea on pudonnut kaikissa osin maata alle 20 pakkasasteen. Ennätyskylmästä säästä huolimatta kaukoliikenteen bussit ovat kulkeneet tavalliseen tapaan.

Mediassa on viime päivinä uutisoitu laajasti joukkoliikenteen vaikeuksista kovassa pakkaskelissä. Vaikeudet eivät kuitenkaan ole koskettaneet kaukoliikennettä liikennöivien bussiyritysten vuoroja, vaan ne on pystytty liikennöimään normaalisti ja aikataulun mukaisesti.

- Bussien kaukoliikenteessä ei ole esiintynyt normaalitilannetta enempää häiriöitä kovasta pakkasesta johtuen. Bussiyritykset ovat siten pystyneet kuljettamaan asiakkaat perille poikkeuksellisissakin sääolosuhteissa turvallisesti ja ajallaan, kertoo liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo Matkahuollosta.

Tuhannesta pikavuorosta vain muutamien vuorojen kohdalla on ollut pieniä ongelmia. Näissäkin tapauksissa matkustajat ovat kuitenkin päässeet perille suunnitelmien mukaisesti.

Matkahuolto selvitti pakkassään vaikutusta linja-autoliikenteeseen kaukoliikennettä liikennöiviltä bussiyrityksiltä.

fi| sv| en