Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Tammikuussa suomalaiset myyvät joulun hutilahjat – Suomalainen design, Legot ja pelikonsolit löytävät uuden kodin nopeiten

Joulukuun valtava lahjoihin keskittyvä myyntisesonki saa jatkoa tammikuussa vertaisverkkokaupan puolella. Myyntiin ilmoitetaan erityisesti hutiin menneitä joululahjoja, joita suomalaiset sekä myyvät eteenpäin että vaihtavat sopivimpiin. Ilmiön taustalla on myös kestävän kuluttamisen trendi, sillä kuluttajat haluavat vaihtaa epäsopivat tuotteet itselle mieluisiin. Joululahjojen myynti näkyy myös pakettien lähetysmäärissä.

Vertaisverkkokauppaan keskittyvässä Huuto.netissä tammikuu on selvästi vilkkain kuukausi. Sen myyntimäärä on kolmanneksen korkeampi muihin kuukausiin verrattuna. Tällä hetkellä Huuto.netissä on 1,5 miljoonaa ilmoitusta kun muina kuukausina luku on noin 1,2 miljoonaa.

”Lahjaksi saatujen tavaroiden myyminen ja vaihtaminen on selkeä ilmiö, joka toistuu vuodesta toiseen. Joululahjoja sekä ostetaan vertaiskaupan kautta että laitetaan kiertoon. Tällä hetkellä palvelusta haetaan erityisesti kotimaisia design-tuotteita – Iittalaa, Marimekkoa ja Artekia. Myös suositut kansainväliset tuotebrändit kuten Lego ja pelikonsolit ovat haettuimpien joukossa”, kertoo Huuto.netin tuotekehityspäällikkö, Juho Laatikainen.

Matkahuolto tukee kierrätystä toimittamalla paketit perille

”Suurin osa vertaiskauppapaikoissa myydyistä tuotteista vaihtaa omistajaansa pakettilähetyksenä, mikä näkyy myös Matkahuollon lähetysmäärissä. Vaikka joulukuu on kuljetusmäärissä vilkkain kuukausi, niin myös tammikuussa kuljetetaan selvästi normaalikuukautta enemmän lähetyksiä. Huuto.netin kanssa pitkäaikaista yhteistyötä tekevä Matkahuolto tukee omalta osaltaan kestävän kehityksen kuluttajatrendiä”, sanoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman:

”Saadun lahjan eteenpäin myyminen tai sopivaan vaihtaminen kuvaa hyvin suomalaisten kuluttajakäyttäytymistä. Kuluttajat ovat koko ajan tiedostavampia valintojensa suhteen ja kierrätyksen lisäksi mahdollistamme mielellämme oikean tuotteen ja omistajan kohtaamisen.”

Matkahuollon asiakaskokemusmittaukset osoittavat, että vuonna 2019 suomalaiset tulevat panostamaan kestävään kulutuskäyttäytymiseen entistä enemmän. Matkahuolto kehittää logistiikkaketjuaan vastaamaan kuluttajatarpeeseen ja tekee yhteistyötä monien vertaiskauppapaikkojen kanssa. Jopa 1 300 noutopisteen verkosto takaa sen, että myös vertaisverkkokaupasta ostetun lähetyksen saa noudettua läheltä kotiaan.

fi| sv| en