Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Nimitysuutinen Matkahuollon hallitukseen – Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen tuo hallituksen riveihin yhteiskunnallista erityisasiantuntijuutta

Matkahuollon hallitukseen on nimitetty uusi jäsen. Joulukuun 17. päivä hallituksessa aloitti Matti Viialainen, joka työskentelee Etelä-Karjalan liiton maakuntajohtajana. Tätä ennen hän toimi Etelä-Savon maakuntajohtajana.

Viialaisen nimitys tukee Matkahuollon hallituksen yhteiskunnallisen vaikuttamisen osaamista, josta hänellä on vuosien kokemus ja erityisasiantuntemus.

”Matkahuolto on koko maan kattavan toimintansa kautta vahvasti verkostoitunut toimija ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on meille tärkeää ja tervetullutta erityisosaamista”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Raija-Leena Söderholm.

Maakuntajohtajuuden lisäksi Viialaisella on pitkä tausta politiikasta, muun muassa SDP:n ja Vasemmistoliiton riveistä. Vuodet 2000–2007 Viialainen oli SAK:n apulaisjohtaja.

”Joukkoliikenteen palvelut ja niiden kehittäminen on tärkeä osa tulevien maakuntien tehtäväkenttää. Linja-autoliikenteellä tulee vastakin olemaan iso rooli sujuvien matkaketjujen ja logistiikkapalvelujen järjestämisessä koko maassa. Siksi näköalapaikka alan merkittävän toimijan Matkahuollon hallituksessa kiinnostaa”, Viialainen sanoo.

Muutosta asiakaskokemus ja digitaalisuus edellä

85-vuotiaan Matkahuolto uudistaa itseään voimakkaasti tulevan vuoden aikana. Yritys painottaa rohkeita avauksia, innovaatioita ja ketterää tapaa toimia. Uudistusten keskiössä on kuluttajilta tullut palaute ja ne koskettavat yrityksen molempia liiketoiminta-alueita, paketti- ja matkapalveluita.

”Linja-autoliikenteen menestystekijä on koko maan kattava verkosto ja sen hyödyt asiakkaillemme. Tällä hetkellä keskitymme erityisesti asiakaskokemukseen ja digitaaliseen kehitykseen. Emme digitalisoi palveluitamme pelkän digitalisaation vuoksi, vaan investoimme palveluidemme kehittämiseen asiakkaidemme tarpeiden kautta”, Söderholm sanoo.

Yritys on uudistunut kuluvan vuoden aikana myös muilta osin. Janne Jakola aloitti Matkahuollon toimitusjohtajana 1. lokakuuta 2018. Lisäksi Matkahuolto palkkasi keväällä johtoryhmäänsä asiakaskokemuspäällikkö Heidi Nurmisen, jonka tehtävä on kuunnella kuluttajatrendejä tarkalla korvalla ja viedä asiakkailta tulevat toiveet täytäntöön.

fi| sv| en