Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Passit ja henkilökortit noudetaan Matkahuollon pisteistä 1.1.2017 alkaen

Passit ja henkilökortit noudetaan 1. tammikuuta 2017 alkaen Matkahuollon palvelupisteistä, kun Matkahuolto alkaa kuljettaa passeja ja henkilökortteja.

Passien suoratoimituksen muutoksen myötä tammikuun alussa Matkahuolto ryhtyy kuljettamaan passeja ja henkilökortteja, ja samalla noutopisteiden verkosto laajenee. Jatkossa Suomen jokaisessa kunnassa on vähintään yksi noutopiste. Erityisesti Pohjois-Suomessa asuvia passien ja henkilökorttien noutopisteet sijaitsevat entistä lähempänä. Palveluverkostoon kuuluu Matkahuollon omien toimipaikkojen ohella muun muassa Matkahuolto-asiamiespisteitä, K-Marketeja ja R-kioskeja. Useimpien palvelupisteiden aukioloajat ovat laajat, minkä ansiosta passin tai henkilökortin voi noutaa myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin.

Passien ja henkilökorttien suoratoimitukset laajenevat tammikuussa aiemmasta, sillä myös pika- ja express-passit ja henkilökortit siirtyvät sen piiriin. Samalla pika- ja express-passien noutopaikat muuttuvat nykyisistä paikoista.

Passin ja henkilökortin hakemuksen voi tehdä verkossa poliisin sivuilla. Valmis passi tai henkilökortti toimitetaan asiakkaan valitsemalle Matkahuollon palvelupisteelle. Hakija voi myös valtuuttaa jonkun toisen noutamaan valmiin asiakirjan.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme passit ja henkilökortit Matkahuollon kuljetettaviksi. Meillä on kuljettamisesta pitkä ja vankka kokemus ja olemme valmistautuneet huolella. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa pystymme myös tarjoamaan entistä tiheämmän ja pidemmin palveluajoin palvelevan noutopisteverkoston passeja ja henkilökortteja hakevien asiakkaiden käyttöön", sanoo Matkahuollon toimitusjohtaja Jarmo Oksaharju.

fi| sv| en