Tidtabeller och biljetter Busstidtabeller Bussbiljetter Rabattvillkor Tjänster Anvisningar och villkor Vanliga frågor Resetjänster Priser Pakettjänster Skicka paket Tilläggstjänst Förpacka paketet korrekt Försändelseuppföljning Priser Ta emot paket Transportvillkor Frågorna om pakettjänsterna Betjäningsställen Söktjänst för serviceställen Betjäningställenätverk Företag Transport- och frakttjänster Tjänster för näthandelsföretag Företagsforsäljning

Tidtabeller och biljettköp

Försändelseuppföljning

Arbetsresebiljetter

Biljetterna för arbetsresor är regionala biljettprodukter som subventioneras av kommunerna för att stödja regelbundna resor bland invånarna.

För vem passar biljetten? Personer som reser regelbundet.
Giltighet Biljetter för arbetsresor används i ett flertal områden. Se listan över områdena
Var kan man köpa biljetten? Biljetter för arbetsresor kan köpas på Matkahuoltos serviceställen eller hos ombud som säljer resekort.
Var kan biljetten laddas på nytt? De flesta biljetterna för arbetsresor kan laddas på nytt också i R-kioskerna och på bussarna.
Återinlösning Återinlösningsvillkoren för biljetter för arbetsresor varierar. Villkoren
anges på försäljningsverifikatet, som du undertecknar i samband med köpet. Alla
biljetter för arbetsresor kan återinlösas i följande fall:
  • Under strejk, om biljetten inte alls har kunnat användas.
  • I samband med uppdateringar av biljettprodukten eller om kortets tekniska ålder löper ut, om resorna eller säsongen på resekortet inte kan utnyttjas inom biljettproduktens giltighetstid.
  • Om biljetten försvinner eller blir stulen kan biljettransaktionerna utredas på kundens begäran. Kunden ska styrka sin identitet samt visa det senaste köpkvittot i samband med att han eller hon begär utredningen. För utredning av försvunna eller stulna biljetter för arbetsresor uppbärs en gällande expeditionsavgift i samband med att utredningsblanketten lämnas in. Det värde som återstår på resekortet gottgörs kunden.
Begränsningar En förutsättning för att få biljetten kan vara att du har en permanent adress eller är skriven i kommunen i fråga.
Reserätt Biljetten för arbetsresor är personlig, och när du köper biljetten ska du styrka din identitet med ett pass, ett identitetskort som beviljats av polisen eller ett körkort.
fi| sv| en