Tidtabeller och biljetter Busstidtabeller Bussbiljetter Rabattvillkor Tjänster Anvisningar och villkor Vanliga frågor Resetjänster Priser Pakettjänster Skicka paket Tilläggstjänst Förpacka paketet korrekt Försändelseuppföljning Priser Ta emot paket Transportvillkor Frågorna om pakettjänsterna Betjäningsställen Söktjänst för serviceställen Betjäningställenätverk Företag Transport- och frakttjänster Tjänster för näthandelsföretag Företagsforsäljning

Tidtabeller och biljettköp

Försändelseuppföljning

Anvisningar

Anvisningar och material för näthandelsföretag

Här har vi samlat ihop material som underlättar näthandelsföretagets verksamhet, allt från logotyper till olika anvisningar, för att du ska ha maximal nytta av Matkahuoltos pakettjänster.

Grafiska anvisningar

Här finns Matkahuoltos logotyper och grafiska anvisningar, som stöder andvändningen av Matkahuoltos pakettjänster i din webbutik.
Ladda material

 

Hur berätta om leveransalternativen för kunderna?

Vi har skapat enhetliga och enkla anvisningar för näthandelsföretag som använder Matkahuoltos tjänster om hur våra leveransalternativ kan presenteras för kunderna på ett åskådligt sätt.
Ladda ned texterna
Ladda ned logotypsmaterialet

VÄLJ LEVERANSALTERNATIV:
AVHÄMTNING FRÅN MATKAHUOLTO

Din beställning skickas till det Matkahuolto-serviceställe eller Matkahuolto-ombud som är närmast din adress eller som du väljer själv.

AVHÄMTNING FRÅN MATKAHUOLTO ELLER EN NÄRBUTIK
Din beställning skickas till det Matkahuolto-serviceställe, -ombud eller -Paketpunkt (K-Market, vissa R-kiosker och Tokmanni-butiker och många andra företag) som är närmast din adress eller som du väljer själv.

LEVERANS TILL DIN HEMDÖRR
Hemleverans enligt överenskommelse. Försändelsen levereras till den adress som du uppgett, endast vardagar.

 

Beskrivning av gränssnitt

Med Matkahuoltos XML-gränssnitt kan patetjänsterna integreras i din webbutik

Matkahuoltos öppna och avgiftsfria XML-gränssnitt gör det möjligt att integrera pakettjänsterna i webbutiken. I och med integreringen får näthandelsföretaget adresskorten till beställarnas försändelser automatiskt för utskrift. Uppgifterna behöver alltså inte matas in manuellt i Matkahuoltos system. Med hjälp av systemet kan man skriva ut adresskort för alla leveransalternativ som ingår i Matkahuoltos Pakettjänster. Även andra webbutiksprogram kan kopplas direkt till Matkahuoltos datasystem med hjälp av XML-gränssnittet. Med hjälp av anvisningarna och exempelkoderna tar du snabbt och enkelt i bruk XML-gränssnittet.

  NÄRMARE INFORMATION OM GRÄNSSNITTET

 

Integrering i webbutiken

Matkahuoltos Pakettjänster finns färdigt integrerade i de flesta webbutiksprogram. Integreringen gör det möjligt för din kund att i beställningsskedet välja avhämtningsplats. Du kan också skriva ut de adresskort som behövs för pakettransporten direkt i programmet.

  NÄRMARE INFORMATION OM INTEGRERING I WEBBUTIKER

 

Anslutning för uppföljning och administration

Det är mycket lätt att hantera försändelser med Matkahuoltos kundanslutning MPaketti. I kundanslutningen MPaketti kan näthandlare enkelt fylla i och skriva ut försändelsedokument via sin egen dator. Samtidigt överförs informationen om försändelsen direkt till Matkahuoltos system. Därför har näthandlaren alltid tillgång till uppdaterad information om status och belägenhet för varje försändelse. I kundanslutningen kan man också skapa returadresskort och skicka dem per e-post till kunderna.

  MER INFORMATION

 

 

fi| sv| en