Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettilaskuri Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Hinnat Verkkokaupasta tilatut lähetykset Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Usein kysyttyä

1) Paketin lähettäminen

Voiko mopon lähettää Matkahuollon kautta?

Ei, sillä Matkahuolto ei kuljeta moottoriajoneuvoja.

Voiko paketin viedä suoraan pysäkiltä linja-autoon?

Ei, mutta paketin voi lähettää kaikista Matkahuolloista.

Paljonko polkupyörän lähettäminen maksaa?

Polkupyörät hinnoitellaan 60 kg mukaan riippumatta tuumakoosta. Hinnasto

Olen lähettämässä neljä auton rengasta, miten ne pitäisi pakata ja miten hinta määräytyy?

Renkaat pakataan jokainen erikseen muoviin tai rengaspussiin, joita on Matkahuolloissa myytävänä. Jos renkaissa on vanteet, ne täytyy ennen pussiin laittamista suojata teippaamalla vanteen päälle pahvi. Mutterit ja pultit kannattaa pakata erikseen pahvilaatikkoon. Piikkipyörät täytyy pakata kokonaan pahviin. Hinta määräytyy lähetyksen yhteispainon tai tilavuuden mukaan. 

Voiko Matkahuollon kautta lähettää postiennakolla?

Kyllä voi. Palvelun nimi on bussiennakko. Bussiennakkolähetyksistä peritään kuljetuksen hinnan lisäksi bussiennakkopalkkio.

Kuinka ison/painavan paketin voin lähettää?

Yhden paketin paino saa olla enimmillään 55 kg ja paketin tilavuus enintään 0,5 kuutiota.

Vaikuttaako matkan pituus paketin kuljetushintaan?

Ei vaikuta.

Kuljettaako Matkahuolto eläimiä?

Matkahuolto ei kuljeta eläviä eläimiä. Poikkeuksena voidaan kuljettaa syöttinä käytettäviä eläviä hyönteisiä, toukkia ja matoja, sekä ravustuskauden aikana eläviä rapuja. Eläinten kuljetuksesta on tarkat määräykset sivuillamme Eläinkuljetukset

Onko elintarvikkeiden lähettämisestä jotain erikoisohjeita?

Helposti pilaantuvat elintarvikkeet suositellaan lähetettäväksi Pikapakettina. Silloin lähettäjä saa heti tietoonsa paketin saapumisajan määräpaikalle.

Onko Matkahuollolla kylmä- tai lämminkuljetusta?

Matkahuollolla ei ole kylmä- tai lämminkuljetusta eikä varastotiloja kylmä- tai lämminsäilytystä vaativille paketeille.

Mikä ero on Bussipaketilla ja Pikapaketilla?

Bussipaketin kuljetusaika on 24 h suorilla yhteyksillä ja sen lisäksi 12 h jokaista bussin vaihtoa kohti. Pikapaketti kulkee ensimmäisessä mahdollisessa tai lähettäjän määräämässä vuorossa. Kuljetusmääräaikaan ei lasketa pyhäpäivää, vapunpäivää, itsenäisyyspäivää eikä arkilauantaita.  

Voinko maksaa lähetykseni luottokortilla?

Kyllä, Matkahuollon omilla toimipaikoilla voit maksaa käteisellä, Debit/Credit-maksukorteilla, pankkikorteilla, Visa Electronilla sekä seuraavilla luottokorteilla: Visa, Mastercard ja Eurocard. Matkahuollon asiamiespisteissä ja pakettipisteissä maksutavat vaihtelevat.

Sisältyykö kuljetuksen hintaan vakuutus? Jos ei, voinko ottaa sen Matkahuollosta?

Kuljetuksen hintaan ei sisälly vakuutusta. Matkahuollosta voit ottaa lähetykselle lisäturvavakuutuksen enimmillään 1 700 euroon asti. Tutustu ehtoihin

Kuljettaako Matkahuolto huonekaluja, esim. sohvia?

Paketin enimmäispainoraja on 55 kg ja enimmäistilavuus 0,5 m³, mikä sulkee pois suurien huonekalujen kuten sohvien, ruokailuryhmien yms. kuljettamiseen.

Pitääkö lähettäjän olla aina kuljetuksen maksaja?

Bussipaketin ja Jakopaketin voi maksaa lähettäjä tai vastaanottaja. Lähellä-paketin ja Pikapaketin maksaa aina lähettäjä.

Lähetin paketin bussiennakolla. Kauanko rahojen tulo tililleni kestää?

Tilitysaika on neljä pankkipäivää. Jos maksun vastaanottajan pankki on jokin muu kuin Nordea, maksu on tilillä viidentenä pankkipäivänä

Olen lähettämässä pakettia ja vastaanottaja haluaa sen K-Markettiin tai R-Kioskiin. Miten toimin?

Useista K-Marketeista sekä R-Kioskeista voi sekä lähettää että noutaa Matkahuolto Lähi-paketteja. Paketti viedään kauppaan, jossa täytetään osoitekortti ja liimataan se paketin päälle, jonka jälkeen paketti annetaan kaupan henkilökunnalle kassalla. Lähi-paketin enimmäiskoko on leveys + korkeus + syvyys = enintään 200 cm ja paino enintään 10 kg. Kuljetuksen maksaa aina lähettäjä. Lisätiedot Lähi-paketista

K-Marketin ovessa on Matkahuollon ja PostNord -tarra. Mikä on PostNord?

PostNord MyPack-paketti on Pohjoismaat (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska) kattava kuluttajapakettipalvelu etämyynti- ja verkkokauppa-asiakkaille. Suomessa PostNord MyPack-paketit voi noutaa Matkahuollon lähes 1 100 noutopisteestä eli Matkahuolloista, K-Marketeista, R-Kioskeista ja muista Matkahuollon Pakettipisteistä.

2) Paketti matkalla

Miksi toimitusseuranta näyttää vain lähetyksen, mutta ei mitään tapahtumia?

Paketti on tuotu Matkahuoltoon, mutta sitä ei ole vielä lastattu kuljetettavaksi.

Mitä tarkoittaa toimitusseurannassa Jakelussa/jaettu? Tuleeko luovutuksesta vielä erikseen tieto?

Jakelussa/jaettu tarkoittaa, että paketti jaetaan vastaanottajalle sen päivän aikana. Luovutusajankohta ei kirjaannu erikseen.

Toimitusseuranta näyttää, että paketti on ollut matkalla jo vuorokauden. Miksei se ole vieläkään perillä?

Kyseessä on todennäköisesti lähetys, joka on menossa paikkakunnalle, jonne ei ole suoraa bussiyhteyttä. Silloin kuljetusaika on 24 h ja sen lisäksi 12 h jokaista vaihtoa kohden. Kuljetusmääräaikaan ei lasketa pyhäpäivää, vapunpäivää, itsenäisyyspäivää eikä arkilauantaita.

En ole varma tuleeko pakettini lähimpään Matkahuoltoon vai K-Markettiin tai R-Kioskiin. Näyttääkö toimitusseuranta sen?

Toimitusseuranta näyttää noutopaikan heti, kun paketti on noudettavissa. Matkahuollon ollessa noutopaikkana näet seurannassa olevasta linkistä tarkemmat noutopaikan tiedot. K-Market tai R-Kioski ollessa noutopaikkana seurantaan tulee kaupan nimi ja osoite, seurannassa olevasta linkistä pääset myös kartalta katsomaan kaupan sijaintia.

Olen lähettänyt paketin Ruotsiin, voinko seurata lähetyksen kulkua toimitusseurannasta?

Paketin kulkua voi seurata Suomen puolella Kemiin saakka. Paketin seuranta Ruotsissa tapahtuvan kuljetuksen osalta tapahtuu Bussgods Ab:n kotisivuilla http://bussgods.se/ kohdasta: sök paket. Lähetysseurantaan merkitään Matkahuollon lähetysnumero kirjaimet mukaan luettuna. (Esimerkki MH123456789FI)

3) Paketin saapuminen

Miten saan tiedon lähetyksen saapumisesta?

Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä lähettäjän antamaan matkapuhelinnumeroon, tai numeron puuttuessa kirjeellä. Ilmoitus voidaan lähettää sähköpostitse silloin, kun paketin noutopaikka on Matkahuolto tai Matkahuolto-asiamies. K-Market, R-Kioski tai muuhun Pakettipisteeseen saapuneesta paketista ilmoitetaan tekstiviestillä tai kirjeellä.

Voinko noutaa pakettini ilman saapumisilmoitusta?

Kyllä voit.

En ole saanut ilmoitusta. Mistä voin tarkastaa onko pakettini saapunut?

Jos sinulla on tiedossa lähetysnumero, voit tarkastaa sivujemme toimitusseurannasta tai soittaa Matkahuollon Pakettipalveluiden palvelunumeroon 0800 132 582 (arkisin 7-21).

Voinko noutaa mieheni nimellä tulleen lähetyksen?

Voit noutaa, mutta sinulla täytyy olla valtakirja ja henkilöllisyystodistus mukana.

Saanko pakettini esittämällä saapumisilmoituksen?

Saapumisilmoitus ei riitä paketin luovuttamiseen, vaan sinulla täytyy olla henkilöllisyystodistus sekä lisäksi valtakirja, jos lähetys ei ole nimelläsi.

Valtakirja liitetään luovutuskuittiin.

Minulle on saapunut maksullinen lähetys. Mitkä maksutavat käyvät?

Matkahuollon omilla toimipaikoilla voi maksaa käteisellä, Debit/Credit -maksukorteilla, pankkikorteilla ja Visa Electronilla sekä seuraavilla luottokorteilla: Visa, Mastercard ja Eurocard. Matkahuollon asiamiespisteissä maksutavat vaihtelevat.

Minulle on saapunut paketti bussiennakolla. Voinko tarkastaa paketin sisällön ennen maksamista?

Paketin sisällön voi tarkastaa ennen maksamista ainoastaan lähettäjän luvalla, jos lähtö- ja noutopaikka on Matkahuollon oma toimipiste (asema/asiamies). Lähettäjän tulee mainita asiasta lähetysvaiheessa ja kirjata tieto myös osoitekorttiin.

Voivatko vanhemmat noutaa alaikäiselle lapselle osoitetun paketin?

Kyllä voivat, mutta henkilöllisyys tarkastetaan. 

Kuinka kauan pakettiani säilytetään?

Kotimaan sisällä kulkevia Bussi-, Jako ja Pikapaketteja säilytetään 14 vrk, jonka jälkeen paketti palautetaan lähettäjälle.
Lähellä-paketteja ja MyPack-lähetyksiä säilytetään 14 vrk, jonka jälkeen ne palautetaan lähettäjälle. 

Maksaako paketin säilytys?

Bussi-, Jako- ja Pikapaketteja säilytetään maksutta ilmoituspäivä ja sitä seuraavat neljä arkipäivää. Sen jälkeen peritään varastointipalvelumaksu 6,88 € /arkipäivä.
Lähellä-paketteja ja MyPack-lähetyksiä säilytetään 14 vrk maksutta, jonka jälkeen ne palautetaan lähettäjälle. 

Voiko paketin noutaa suoraan autolta?

Pikapakettina lähetetyn paketin voi noutaa suoraan autolta, jos lähettäjä on sopinut asiasta lähtöasemalla.

Minulle on tulossa kotiin kuljetettava paketti. Ilmoitetaanko siitä minulle ennen tuontia?

Kyllä, yksityishenkilöille osoitetuista Jakopaketeista ilmoitetaan tekstiviestillä tai puhelimitse ennen kuljetusta jakeluajan sopimiseksi

Miksei pakettini saapunut minua lähimpään olevaan noutopisteeseen?

Paketit kuljetetaan lähettäjän osoittamaan noutopisteeseen. Bussi- ja Pikapaketit kuljetetaan Matkahuoltoihin. Lähellä-paketit ja MyPack-lähetykset kuljetetaan K-Markettiin, R-Kioskiin tai Matkahuoltoihin.

Osassa etä- ja verkkokaupoista voit itse valita haluamasi noutopisteen tilausta tehdessä. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole tai et tee valintaa, kuljetetaan lähetys postinumerosi perusteella kyseisen postinumeroalueen oletusnoutopisteeseen. Oletusnoutopiste on muutamia poikkeusalueita lukuun ottamatta osoitettasi lähinnä oleva Matkahuolto tai kauppa. 

Huomasin vasta kotona, että pakettini sisältö oli vaurioitunut. Kuinka haen korvausta?

Ota yhteys lähimpään Matkahuoltoon 7 vrk aikana. Tulosta sivuiltamme vahingonkorvaushakemus ja toimita se täytettynä ja allekirjoitettuna lähimpään Matkahuoltoon. Toimita myös vahingoittunut lähetys ja sen pakkaus Matkahuoltoon, tai sovi vahingon toteamisesta ja tarkastamisesta Matkahuollon kanssa.

Jos vaurioitunut paketti sisältää etä- tai verkkokaupasta tehdyn tilauksen, ota yhteyttä paketin lähettäjään. Paketin lähettäjä huolehtii vahingonkorvaushakemuksen tekemisestä tai muista tarvittavista toimenpiteistä.

Mitä paketille tapahtuu, ellen nouda sitä?

Paketti palautetaan lähettäjälle. Ellei lähettäjäkään ota pakettia vastaan, se menee Matkahuollon kautta hävitettäväksi tai julkiseen huutokauppaan.

Minulle on saapunut paketti. Voinko tilata sille kotiinkuljetuksen?

Kyllä voit. Ota yhteys Matkahuollon pisteeseen ja sovi kuljetuksesta. Jakokulut veloitetaan vastaanottajalta käteisellä. Jakokuluja varten tulee varata tasaraha, sillä kuljettajilla ei ole vaihtokassaa.

 
Pakettipalvelujen ilmainen neuvontapalvelu: 0800 132 582 ma-pe klo 7.00-21.00, la klo 9.00-17.00

fi| sv| en