Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettilaskuri Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Hinnat Verkkokaupasta tilatut lähetykset Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Kotijakelu

Kuljetusaika Paketti kuljetetaan 1-3 arkivuorokauden kuluessa ja jaetaan vastaanottajalle jakeluajan sopimista seuraavana arkipäivänä.
Lähetys- ja noutopaikka Matkahuolto ja Matkahuolto-asiamies. Verkosta ostetun lähetyksen voi lähettää myös K-Marketeista, R-kioskeista ja muista Matkahuollon pakettipisteistä.  Paketti jaetaan vastaanottajalle. Hae toimipisteitä.
Enimmäispaino Matkahuollosta ja Matkahuolto-asiamieheltä ostettuna 55 kg, verkosta ostettuna 30 kg.
Enimmäismitat Paketin enimmäistilavuus (pituus x leveys x korkeus) on 0,5 m3. Verkosta ostettaessa leveys + syvyys + pituus yhteensä enintään 200 cm. Yhden sivun pituus enintään 150 cm.
Lähetyksen enimmäispakettimäärä Yksi lähetys voi sisältää enintään viisi samalta lähettäjältä samalle vastaanottajalle osoitettua pakettia.
Maksaja Lähettäjä
Lisäpalvelut Pakettiin voi liittää noutopalvelun, bussiennakon, varovasti kuljetettavan, vaarallisen aineen kuljetuksen (verkosta ostettaessa vain LQ) ja lisäturvavakuutuksen. Lisäpalvelut
Seuranta

Pakettia voi seurata lähetystunnuksen avulla verkossa.

Saapumisilmoitus Vastaanottajalle ilmoitetaan saapuvasta paketista tekstiviestillä jakeluajan sopimiseksi.
Paketin vastaanottaminen Paketti luovutetaan henkilötodistusta vastaan. Henkilöllisyyden voi todistaa ajokortilla, passilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla. Jos paketin vastaanottaja on muu kuin osoitekorttiin merkitty henkilö, täytyy paketin vastaanottajalla olla henkilötodistuksensa lisäksi valtakirja. Tulosta valtakirja
Hinta Laske hinta pakettilaskurilla tai tutustu hinnastoon.
Hinnoitteluperuste Paketti hinnoitellaan painon ja valittujen lisäpalvelujen mukaan. Tilavuudeltaan yli 0,07 m3 kokoinen paketti hinnoitellaan tilavuuspainon (leveys m x pituus m x korkeus m x 250 kg) mukaan. Jos paketin jonkin sivun mitta ylittää 1,5 m tai pisimmän sivun mitta + ympärysmitta ovat yhteensä yli 2,4 m hinnoitellaan paketti suurena lähetyksenä. Polkupyörät hinnoitellaan 60 kg:n mukaan. Kun yhteen lähetykseen sisältyy useita paketteja, hinnoitellaan ne yhteispainon tai yhteistilavuuspainon mukaan, jolloin kuljetushinta on edullisempi kuin pakettien lähettäminen erillisinä lähetyksinä.  Suuret lähetykset
Säilytys

Pakettia säilytetään yhteensä 14 päivää, jonka jälkeen noutamaton paketti palautetaan lähettäjälle, jollei muuta ole sovittu, ja lähettäjän kustannuksella.

Rajoitukset Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä, helposti pilaantuvia tuotteita tai kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

 

matkahuolto-suuret.png
fi| sv| en