Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Nettilipun ostotiedot

REKISTERISELOSTE
Henkilötietolaki (523/99) 10 §
1.1.2014

Rekisterinpitäjä

Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto)
Y-tunnus 0111393-9
PL 100
00101 Helsinki
puh. 020 710 5000

Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

Jyri Niemimuukko
Oy Matkahuolto Ab
PL 100
00101 Helsinki

Rekisterin nimi

Nettilipun ostotiedot

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Nimitieto kerätään internetistä ostetun Nettilipun ostokuitin toimittamiseksi asiakkaalle oston yhteydessä tai tarvittaessa jälkikäteen ja asiakkaan matkustusoikeuden toteamiseksi
liikennöitsijälle, jonka vuorossa asiakas matkustaa. Kuljettaja tarkistaa matkustajan henkilöllisyystodistuksesta (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti) nimen perusteella, että autoon nouseva matkustaja on sama kuin se, jonka nimelle Matkahuollon Nettilippu on ostettu. Nimitieto tarvitaan, koska matkustajalle ei muodostu paperista lippua, josta kuljettaja voisi varmistaa matkustajan matkustusoikeuden.

Tiedon kerääminen perustuu Matkahuollon ja matkustajan asiakassuhteeseen (asiallinen yhteys), matkustajan suostumukseen sekä matkustusoikeuden toteamiseen
(tarpeellisuusvaatimus).

Rekisterin tietosisältö

Nettilipun oston yhteydessä matkustajalta tai ryhmän ollessa kyseessä vähintään yhdeltä ryhmään kuuluvista matkustajista kerätään etu- ja sukunimi.

Jos matkustaja haluaa lähettää kuitin Nettilipun ostosta sähköpostiin, kerätään matkustajan antama sähköpostiosoite. Matkustajan nimi- ja matkustustiedot sekä sähköpostiosoite, jos annettu, tallennetaan järjestelmän tietokantaan.

Säännönmukaiset tietolähteet

Tietojen antajana toimii Nettilipun ostaja. Muita tietolähteitä ei käytetä. Ostaja hyväksyy tietojen antamisen hyväksyessään Nettilipun toimitusehdot.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Ostajan antamat etu- ja sukunimi sekä matkustustiedot välitetään liikenteenharjoittajalle, joka vastaa valitun vuoron liikennöinnistä. Tietoja ei luovuteta muille tahoille tai muuhun käyttöön, eikä rekisterinpitäjä käytä tietoja muuhun tarkoitukseen omassa käytössään.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Tiedot välitetään ostajan päätelaitteelta palvelimelle SSL-suojattua verkkoyhteyttä käyttäen. Ostotapahtumaan liittyvät rekisterin tiedot säilytetään tietokannassa
konekielisessä muodossa kirjanpitolain määrittelemän ajanjakson ajan.

Konekielinen palvelu sijaitsee suojatussa, lukitussa konesalissa, jonne pääsy on rajoitettu tekniseen henkilöstöön ja sallittu ainoastaan kulkuluvilla. Palvelimet on suojattu palomuurilla.

Palvelinten ja sovellusten käyttöoikeus on rajattu rekisterinpitäjän
lähiverkkoon ja sen sisällä asiaankuuluvien henkilöiden henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla.

fi| sv| en