Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Western Union -rahansiirtopalvelu

Kaikki Matkahuollon omat toimipaikat sekä noin 20 asiamiestä tarjoavat Western Union -rahasiirtopalvelua.  Western Unionin -rahasiirtopalvelun avulla voit lähettää turvallisesti rahaa läheisillesi ympäri maailman olipa vastaanottaja sitten tukeasi odottava perheenjäsen tai matkaileva ystävä. Western Union on yksi maailman suurimmista rahasiirtopalveluja tarjoavista yrityksistä. Sen palveluverkostoon kuuluu yli 400 000 edustajaa yli 200 maassa.

Rahan lähettäminen on nopeaa, luotettavaa ja helppoa. Vastaanottaja voi nostaa rahat jo muutaman minuutin kuluttua lähetyshetkestä*. Vastaanottaja ei maksa kuluja*.

Edut

Western Union –rahansiirtopalvelun asiakkaana saat

 • Nopean, helpon ja turvallisen tavan lähettää, sekä vastaanottaa rahaa
 • Maailman laajimman edustajaverkoston palvelua yli 400 000 toimipaikassa, yli 200 maassa
 • Western Unionin Customer Service Centre on avoinna joka päivä vuoden ympäri klo 9-21

Palvelun käyttäminen on helppoa

Lähetä rahaa

 1. Tule lähimpään Matkahuoltoon tai Western Unionin palveluja tarjoavalle Matkahuolto-asiamiehelle. Lähimmän toimipaikan löydät toimipaikkahausta.
 2. Täytä tarpeelliset tiedot To Send Money -lomakkeeseen.
 3. Maksa edustajalle lähetettävä summa ja palvelumaksu. Esitä maksun yhteydessä aina voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
 4. Rahasiirto suoritetaan ja rekisteröidään Western Union -rahasiirtojärjestelmään.
 5. Kun rahasiirto on suoritettu, saat lähetyksestä kuitin, jossa on kymmennumeroinen MTCN-numero (Money Transfer Control Number). Tämän jälkeen raha on vastaanottajan nostettavissa. Vastaanottajan ei tarvitse tietää lähetyksen MTCN-numeroa*. Suosittelemme kuitenkin, että kerrot numeron vastaanottajalle, sillä sen avulla lähetys on helpompi löytää järjestelmästä. Lisäksi eräät maat vaativat, että vastaanottajan on esitettävä MTCN-numero vastaanottaessaan rahoja.
 6. Vastaanottaja voi nostaa rahat määrittelemättä* vastaanottomaan edustajaa. Vastaanottajan on täytettävä To Receive Money -lomake ja todistettava henkilöllisyystodistuksella, että hän on lähetyksen vastaanottaja.

Vastaanota rahaa

 1. Tule lähimpään Matkahuoltoon tai Western Unionin palveluja tarjoavalle Matkahuolto-asiamiehelle. Lähimmän toimipaikan löydät toimipaikkahausta.
 2. Täytä To Receive Money –lomakkeeseen tarpeelliset tiedot: rahojen lähetysmaa, lähettäjän nimi, lähetetty summa ja MTCN-numero (Money Transfer Control Number), joka helpottaa lähetyksen löytymistä järjestelmästä.
 3. Esitä voimassa oleva henkilöllisyystodistus todistaaksesi, että olet lähetyksen vastaanottaja. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta, lähettäjä on määrännyt rahasiirtoon testikysymyksen, johon sinun tulee vastata. Tällaisessa tapauksessa sinun täytyy esittää kopio kadonneen henkilöllisyystodistuksen poliisi-ilmoituksesta. Ilmoitus ei saa olla vanhempi kuin kaksi kuukautta.
 4. Vastaanotettava ulosmaksu hyväksytään allekirjoittamalla lomake ja vastaanottamalla rahat.

Yhteystiedot

Lähimmän Western Unionin rahansiirtopalveluja tarjoavan Matkahuollon tai Matkahuolto-asiamiehen löydät helposti toimipaikkahaun avulla.

Western Unionin Customer Service Centre –palvelukeskus
Puhelin 0800 14 14 14 (numero on ilmainen Suomesta soitettaessa)

maanantai - sunnuntai 09.00 – 21.00, myös pyhäpäivinä*

Lisätietoja

* Tietyin poikkeuksin. Lisätietoja palvelusta saat  Western Unionin internetsivuilta

fi| sv| en