Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Työsuhdeliput

Joukkoliikenteen työsuhdelippu on erinomainen mahdollisuus tarjota työntekijöille merkittävä etu ja samalla rohkaista ympäristöystävälliseen työmatkustukseen. Työsuhde-edun voi antaa työntekijälle myös vaihtoehtona rahapalkalle tai palkankorotuksena.

Hyvä työpäivä alkaa jo matkalla. Varmista, että yrityksesi työntekijät saavat parhaan mahdollisen alun jokaiseen päivään tarjoamalla heille työsuhdelippu. Työsuhdelippu on arvostettu etu ja kilpailuvaltti.

Yritys voi antaa työntekijälle etua verovapaasti 300 euroon asti vuodessa. Työantajallekaan ei aiheudu tästä sivukuluja. Jos työnantaja haluaa tarjota tätäkin suuremman edun, on työsuhdelippu työntekijälle verovapaata tuloa myös 600 euron ylittävältä osalta aina 3 400 euroon asti vuodessa. Verovapaan työsuhdelipun arvo voi siten olla enimmillään 3 100 euroa vuodessa.

Sopiva työsuhdelippu kaikkiin matkustustarpeisiin

Työsuhdelippu ladataan Matkahuollon matkakortille, jolla on helppo ja nopea maksaa matka. Matkahuollolla on useita työsuhdelipuksi soveltuvia lipputuotteita. Tällaisia lippuja ovat mm. seutuliput, kaupunkiliput, kuntakeskusten väliset työmatkaliput, henkilökohtaiset 44 tai 22 matkan vuosiliput sekä henkilökohtaiset CityCity-liput.

Työsuhdelippu on pääsääntöisesti tarkoitettu kodin ja työpaikan välisille matkoille. Matkustusta vapaa-aikana ei ole kuitenkaan rajoitettu. Työsuhdelippu on aina henkilökohtainen.

Työsuhdelippu on helppo ottaa käyttöön

Työsuhdelipun käyttöönotto on helppoa. Valitse mieluinen vaihtoehto ja tee sopimus Matkahuollon kanssa.

1. Työmatkaseteli

Työnantaja ostaa Matkahuollosta Työmatkaseteleitä ja luovuttaa ne työntekijöiden käyttöön lounassetelien tavoin. Työntekijä käyttää työmatkaseteliä maksuvälineenä ostaessaan työsuhdelipuksi kelpaavan matkalipun. Työntekijä voi maksaa seteleillä matkalipun joko osittain tai kokonaan. Työmatkaseteleiden arvo on 10 euroa.

2. Laskutus

Työnantaja voi myös sopia laskutuksesta. Sopimuksen liitteeksi laaditaan lista työntekijöistä, joille työnantaja on myöntänyt oikeuden työsuhdelippuun. Luettelo tarvitaan, koska Matkahuollossa tarkistetaan ostajan oikeus työsuhdelipun ostoon aina matkakortin lataamisen yhteydessä. Tämän jälkeen työntekijä käy lataamassa lipun matkakortilleen Matkahuollossa ja Matkahuolto laskuttaa työnantajalta lippujen hinnan toteutuneiden latausten perusteella.

3. Työnantajan luottokortilla maksaminen

Työntekijä maksaa työsuhdelipun latauksen työnantajan luottokortilla. Tämä ei edellytä sopimuksen tekoa Matkahuollon kanssa vaan latauksen voi tehdä missä tahansa Matkahuollon toimipaikassa ja lisälatauksen myös R-kioskeissa ja busseissa.

Lisätiedot ja sopimus Matkapalvelujen myynnistä. 

fi| sv| en