Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Rajapinnat

Kaikki verkkokauppasovellukset on mahdollista kytkeä suoraan Matkahuollon tietojärjestelmään XML-rajapinnan avulla.

XML-rajapinta on toteutettu yksinkertaisena XML-pyyntönä, johon vastaus tulee XML-muodossa. Pyyntö lähetetään (POST) https-protokollalla yhteysosoitteeseen. Onnistuneen pyynnön vastauksena tulee XML-tiedosto, joka sisältää vastauksen lisäksi osoitekortin pdf-dokumenttina. Pdf tulostetaan ja liitetään lähetykseen.

XML-pyynnön muoto on määrätty, mutta mukana on useita vapaaehtoisia kenttiä. Https-protokolla on ainoa sallittu, palvelin ei hyväksy suojaamatonta http-pyyntöä.

Matkahuollon noutopistehaun rajapintakuvaus

Lataa noutopistehaun rajapintakuvaus

Matkahuollon osoitekorttihaun rajapintakuvaus

Lataa osoitekorttihaun rajapintakuvaus

Lataa malli vastauksesta

Lataa malli pdf-osoitekortista

Esimerkkitiedostot

Käyttöönottoa helpottamaan Matkahuolto tarjoaa esimerkkikoodeja muutamalla yleisimmällä web-ohjelmointikielellä. Esimerkkikoodien käyttö on vapaata ja niitä saa käyttää sekä henkilökohtaisiin että kaupallisiin järjestelmiin. Koodeja voi käyttää sellaisenaan tai muokattuina, mutta omalla vastuulla. Huomioithan myös, että esimerkkikoodien toimintavarmuutta ei ole testattu kaikissa olosuhteissa.

Koodit ovat zip-pakattuja:

Php: matkahuolto_php.zip
C#: matkahuolto_cs.zip
Java: matkahuolto_java.zip
Ruby: matkahuolto_ruby.zip

Testaus ja käyttöönotto

Rajapinnan testausta varten Matkahuollon palvelimilla on testiympäristö, johon lähetetyt pyynnöt palauttavat oikeamuotoisen vastauksen. Testiympäristössä lähetystä ei oteta käsittelyyn. Käyttöönotto tapahtuu helposti yhteysosoitetta vaihtamalla.
Asiakastunnukset ja tekninen tuki

Testausta ja käyttöönottoa varten tarvitset maksuttoman asiakastunnuksen, jonka voit tilata Matkahuollosta sähköpostilla verkkokauppapalvelut@matkahuolto.fi.

Tekninen tuki auttaa käyttöliittymään ja xml-rajapintaan liittyvissä kysymyksissä. Sähköposti tekniseen tukeen on verkkokauppapalvelut@matkahuolto.fi.

fi| sv| en