Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Pakettipalvelut Osta kuljetus verkosta Pakettilaskuri Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Hinnat Verkkokaupasta tilatut lähetykset Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Osta kuljetus verkosta

Takaisinlunastusehdot

Kertalippu

Matkahuollosta ostetut käyttämättömät bussiliput voidaan lunastaa takaisin. Osittain käytettyä menopaluulippua takaisin lunastettaessa vähennetään annettu alennus. Käyttämättä jäänyttä paikkavarausta ei hyvitetä. Takaisinlunastus on suoritettava yhden kuukauden (1 kk) sisällä lipun voimassaolon päättymisestä. Bussilippuja takaisin lunastettaessa peritään palvelumaksu.

Nettilippu

Matkahuollon internetsivuilta ostettua Nettilippua ei lunasteta takaisin.

Matkakortille ladattavien lipputuotteiden takaisinlunastus

Lipputuotteiden takaisinlunastusehdot vaihtelevat lipputuotekohtaisesti. Takaisinlunastuksen yhteydessä Matkahuolto perii palvelumaksun.

Säilytä lipputuotteen ostosta saamasi kuitti, siinä näkyy lipputuotteen nimi ja voimassaoloaika. Lipputuotteen voimassaoloajan voi lisäksi tarkistaa myyntipisteissä ja busseissa.

Vuosiliput

Vuosilippu on voimassa yhden vuoden ostopäivästä lukien. Jos vuosilipun voimassaoloaikana matkakortille ostetaan sama lipputuote, jatkuu myös matkakortilla olevien käyttämättömien matkojen matkustusoikeus vuodella. Vuosilipun takaisinlunastus on suoritettava viimeistään yhden kuukauden (1 kk) sisällä lipputuotteen voimassaoloajan päättymisestä.

Vuosilippu lunastetaan takaisin siten, että jokaisen matkan arvoksi lasketaan alentamaton kertahinta. Käytettyjen matkojen yhteenlaskettu summa vähennetään maksetusta lipun kokonaishinnasta. Mahdollinen erotus hyvitetään asiakkaalle.

Seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput

Seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput ovat alueellisia kuntien tukemia lipputuotteita, joiden käyttämätöntä matkustusoikeutta ei pääsääntöisesti lunasteta takaisin. Takaisinlunastusehdot vaihtelevat lipputuotekohtaisesti ja ne on kirjattu myyntitositteeseen, jonka asiakas hyväksyy ja allekirjoittaa lipputuotteen ostohetkellä.

Kelan koulumatkatukiliput

Kelan tukemia opiskelijavuosilippuja ja opiskelijaseutulippuja ei lunasteta takaisin.

Bussipassi

Bussipassia ei lunasteta takaisin.

CityCity-lippu

CityCity-lipun takaisinlunastus on suoritettava yhden kuukauden (1 kk) sisällä voimassaoloajan päättymisestä. Jokaisen käytetyn matkan arvoksi lasketaan alentamaton kertahinta. Käytettyjen matkojen yhteenlaskettu summa vähennetään maksetusta lipun kokonaishinnasta. Mahdollinen erotus hyvitetään asiakkaalle.

Arvolippu

Matkakortille ladattu arvo voidaan lunastaa takaisin.

Matkakortin takaisinlunastus

Matkahuollon kausi- ja sarjalipputuotteet ladataan matkakortille. Matkakortin hinta on 6,50 €. Matkakortteja ei lunasteta takaisin.

Lahjakortti

Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi eikä sitä lunasteta takaisin.

 

fi| sv| en