Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Nettilipun ja Nettitarjouslipun ehdot

Matkahuollon verkkokaupassa noudatetaan Suomen lakia sekä tässä esitettyjä Matkahuollon Nettilippuun ja Nettitarjouslippuun liittyviä ehtoja ja muilta osin Matkahuollon matkaehtoja.

Huomioithan myös Onnibus.com Oy:n vuoroja koskevat rajoitukset, esimerkiksi lapsen yksinmatkustamisen ikärajaan, polkupyörien kuljettamiseen ja lemmikkien matkustamiseen liittyen.

    Verkkokaupassa esitetyt hinnat ovat voimassa verkkokaupasta ostetuissa Nettilipuissa ja Nettitarjouslipuissa. Matkahuollon toimipaikoilta, Matkahuolto-asiamiehiltä, matkatoimistoista ja kuljettajilta ostettaessa lipun hinta voi poiketa verkkokaupassa esitetystä hinnasta.

Nettilippu ja Nettitarjouslippu

Nettilippu on Matkahuollon verkkokaupasta ostettava lippu. Nettitarjouslippu on Matkahuollon verkkokaupasta ostettava tarjoushintainen lippu.

Nettilipun ja Nettitarjouslipun voi ostaa vuorosta riippuen aikaisintaan 32 päivää ennen vuoron lähtöä ja viimeistään 20 minuuttia ennen vuoron lähtöä. Aikaisin ja myöhäisin ostohetki vaihtelevat vuorokohtaisesti ja voivat poiketa tässä esitetyistä enimmäis- ja vähimmäisajasta.

Verkkokaupassa tehty ostos on sitova lipun ostajan maksettua ostoksensa. Nettilipun ja Nettitarjouslipun peruuttaminen on mahdollista viimeistään 24 h ennen ennen peruutettavan lipun matkustusajankohtaa Nettilipun peruutuslomakkeen kautta. Mikäli matkustuspäivä on viikonloppuna tai pyhäpäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä, peruutusta tulee pyytää viimeistään edellisenä arkipäivänä. Palvelusta peritään 6 euron maksu.

Paikkavaraus

Nettilipun ja Nettitarjouslipun ostaja voi tehdä verkkokaupassa paikkavarauksen, mikäli vuoroa liikennöivä bussiyritys on antanut paikat varattaviksi. Paikkavaraus varmistuu ostoksen maksamisen yhteydessä.

Matkustajan tiedot ja tietojen oikeellisuus

Nettilippua ja Nettitarjouslippua ostettaessa kerätään matkustajan nimitieto tai matkustajan 5-10 merkkiä pitkä oma tunniste. Jompikumpi tarvitaan, koska kuljettaja tarkistaa sen perusteella matkustajan matkustusoikeuden autoon noustaessa. Jos samaan Nettilippuun on merkitty useampi matkustaja, kerätään vähintään yhden matkustajan nimitieto tai yksi oma tunniste. Venäjän liikenteen osalta kerätään kaikkien matkustajien tiedot.

Lisäksi oston yhteydessä kerätään lipunostajan sähköpostiosoite, jos lipunostaja haluaa ostokuitin sähköpostiinsa.

Matkahuolto voi käyttää keräämiään tietoja sähköisten palvelukanavien (kuten verkko- ja mobiilipalvelut) seuranta- ja tilastointipalvelujen kehittämiseksi, markkinointitarkoituksiin ja asioinnin helpottamiseksi.

Tutustu rekisteriselosteeseen

Ostoja varten annettujen yhteystietojen oikeellisuudesta vastaa lipunostaja. Matkahuolto ei vastaa virheellisistä tiedoista johtuvista häiriöistä ostokuitin lähettämisessä.

Nettilipun ja Nettitarjouslipun kelpoisuus ja matkustaminen

Nettilippu ja Nettitarjouslippu ovat voimassa ainoastaan lippuun merkittynä päivänä ja lippuun merkityssä vuorossa.

Nettilipun ja Nettitarjouslipun kuittia ei tarvitse tulostaa mukaan.

Kuljettaja tarkistaa matkustusoikeuden nimitiedon tai oman tunnisteen perusteella. Jos samaan Nettilippuun on merkitty useampi matkustaja, tulee vähintään yhden lipussa nimetyn matkustajan kertoa nimensä tai oma tunnisteensa, joka on annettu lippuja ostaessa. Poikkeuksena Venäjän liikenteessä on kaikkien lipulla matkustavien todistettava henkilöllisyytensä voimassaolevalla passilla.

Alennusryhmään kuuluva ja alennushintaisella lipulla matkustava vastaa alennusehtojen täyttymisestä. Alennukseen oikeuttava kortti on esitettävä autoon nousun yhteydessä. Mikäli alennuslipun ostaneella matkustajalla ei autoon noustessa ole esittää matkaehtojen mukaista alennuskorttia, on kuljettajalla oikeus periä alennushintaisen lipun ja normaalihintaisen lipun välinen erotus matkustajalta.

Tutustu alennusryhmiin ja -ehtoihin

Nettilipun ja Nettitarjouslipun muuttaminen, vaihtaminen ja peruuttaminen

Nettilippua ja Nettitarjouslippua ei voi muuttaa tai vaihtaa.

Nettilipun ja Nettitarjouslipun peruuttaminen on mahdollista 24h ennen peruutettavan lipun matkustusajankohtaa Nettilipun peruutuslomakkeen kautta. Mikäli matkustuspäivä on viikonloppuna tai pyhäpäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä, peruutusta tulee pyytää edellisenä arkipäivänä. Palvelusta peritään 6 euron maksu.

Lippua peruutettaessa Matkahuolto lunastaa takaisin joko koko ostotapahtuman tai osia siitä. Esimerkiksi menopaluulipun osalta on mahdollista peruuttaa myös pelkkä meno- tai paluulippu. Menopaluu voidaan peruuttaa kokonaan tai osittain 24 h ennen menomatkan alkua. Peruuttaminen on mahdollista vain kerran per varaus, eli jos menomatka on peruutettu, paluumatkan peruuttaminen erikseen ei ole enää mahdollista. Lipun ostamisen yhteydessä perittyä palvelumaksua ei palauteta.

Poikkeustilanteessa, vuoron peruuntuessa esimerkiksi työtaistelun vuoksi, suoritetaan takaisinmaksu Matkahuollon toimipaikkojen lipunmyynnissä. Takaisinmaksua tulee hakea 14 päivän kuluessa vuoron lähtöpäivästä. Takaisinmaksu suoritetaan täysimääräisenä eikä palvelumaksua peritä.

Nettitarjouslipun erityisehdot

Nettitarjouslipuissa on liikennöitsijäkohtaisia ja yhteysvälikohtaisia erityisehtoja, jotka on lueteltu Nettitarjouslippuja koskevilla yhteysvälikohtaisilla sivuilla.

Tutustu nettitarjouslippuun ja yhteysväleihin ja vuoroihin, joihin voi ostaa nettitarjouslipun.

Maksutavat ja maksupalvelutarjoaja

Ostokset voi maksaa Nordean, Danske Bankin, Tapiolan, Osuuspankin, Aktian, S-Pankin, Säästöpankkien, Paikallisosuuspankkien, Handelsbankenin ja Ålandsbankenin verkkopankin kautta sekä Visa-, Eurocard- tai Mastercard-maksukorteilla. Mobiilisovelluksessa ostokset voi maksaa Visa-, Eurocard- ja Mastercard-maksukorteilla. Maksupalvelutarjoana toimii PayEx Sverige org. nr. 556735-5671.

 

fi| sv| en