Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Nettilippu

Kelpoisuus

Nettilippu on voimassa vain sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon se on ostettu.
Hinta Nettilipun hinta määräytyy vuoron mukaan. Tarkista hinta aikatauluhausta ja lipun ostosta.
Mistä lipun voi ostaa

Nettilipun voi ostaa Matkahuollon verkkosivuilta. Siirry aikatauluhakuun ja lipun ostoon.

Mihin vuoroihin lipun voi ostaa Nettilipun voi ostaa niihin vuoroihin, joiden kohdalla on haetulle matkustuspäivälle ja vuorolle näkyvillä "Osta"-painike.
Matkalippu on voimassa

Nettilippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja lippuun merkityssä vuorossa.

Muuta

Nettilipun oston yhteydessä muodostuu pdf-muotoinen kuitti, joka sisältää yksityiskohtaiset matkustustiedot. Kuittia ei tarvita mukaan matkalle, mutta sen voi halutessa lähettää sähköpostiin tai tulostaa esim. kirjanpitoa varten.

Nettilippua ostettaessa kerätään matkustajan nimitieto tai matkustajan 5-10 merkkiä pitkä oma tunniste. Jompikumpi tarvitaan, koska kuljettaja tarkistaa sen perusteella matkustajan matkustusoikeuden autoon noustaessa. Jos samaan Nettilippuun on merkitty useampi matkustaja, kerätään vähintään yhden matkustajan nimitieto tai yksi oma tunniste. Venäjän liikenteen osalta kerätään kaikkien matkustajien tiedot.

Pidä verkkokauppa auki vain yhdellä saman verkkoselaimen selainikkunalla tai välilehdellä kerralla.

Mikäli Nettilipun osto epäonnistui tai oston aikana tuli jokin häiriö täytä tämä lomake.

Paikkalippu

Nettilippuun voi liittää paikanvarauksen useisiin pika- ja vakiovuoroihin. Paikkavaraus maksaa 2,50 €/paikka. Paikkavarausta ei voi tehdä lemmikin kanssa matkustettaessa.

Alennusryhmät

 Matkahuolto myöntää bussilipuista kunkin bussiyrityksen määrittelemät alennukset. Kukin matkustaja voi kerrallaan saada vain yhden alennuksen (esim. opiskelijalle ei anneta opiskelija-alennuksen yhteydessä menopaluualennusta). Alennuksen saadakseen matkustajan on todistettava oikeutensa alennukseen lipunmyynnin ja autoon nousun yhteydessä.

Takaisinlunastus

Nettilipun peruuttaminen on mahdollista 24 h ennen lähtöä Nettilipun peruutuslomakkeen kautta. Mikäli matkustuspäivä on viikonloppuna tai pyhäpäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä, peruutusta tulee pyytää edellisenä arkipäivänä. Meno-paluulippu voidaan peruuttaa kokonaan tai osittain 24 tuntia ennenmenomatkan alkua. Palvelusta peritään 6 euron maksu. Lipun ostamisen yhteydessä perittyä palvelumaksua ei palauteta.

Rajoitukset

Nettilippu on voimassa vain sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon se on ostettu. Nettilipun voi ostaa vuorosta riippuen aikaisintaan 1-3 kuukautta ennen lähtöä. Nettilipun voi ostaa aina, kun vuoron kohdalla on haettuna matkustuspäivänä näkyvillä Osta -painike.

Onnibus.com Oy:n liikennöimiin vuoroihin ostettuja Nettilippuja koskevat rajoitukset.

Matkustusoikeus

Kuljettaja tarkistaa matkustusoikeuden nimitiedon tai oman tunnisteen perusteella. Jos samaan Nettilippuun on merkitty useampi matkustaja, tulee vähintään yhden lipussa nimetyn matkustajan kertoa nimensä tai oma tunnisteensa, joka on annettu lippuja ostaessa. Poikkeuksena Venäjän liikenteessä on kaikkien lipulla matkustavien todistettava henkilöllisyytensä voimassaolevalla passilla.

  

fi| sv| en