Aikataulut ja liput Bussiaikataulut Bussiliput Alennukset Matkustajapalvelut Ohjeet ja ehdot Usein kysyttyä Matkapalvelut Hinnat Bussiliput-mobiilisovellus Matkakorttikauppa Pakettipalvelut Lähetä paketti Pakettien lähetysvaihtoehdot Lisäpalvelut Pakkaaminen Lähetysten seuranta Pakettien hinnat käteisasiakkaille Ulkomaan paketit käteisasiakkaille Vastaanota paketti Kuljetusehdot Usein kysyttyä Pakettipalvelut Näin käytät pakettiautomaattia Toimipisteet Toimipistehaku Toimipisteverkosto Yrityksille Kuljetus- ja rahtipalvelut Usein kysyttyä, sopimusasiakkaat Palvelut verkkokauppayrityksille Yritysmyynti kuljetus- ja rahtipalvelut Matkapalvelut Myynti Matkapalvelut

Aikataulut ja lipun osto

Lähetysten seuranta

Lähetä paketti

Koulumatkatukilippu

Koulumatkatuetut lipputuotteet – 44 matkan opiskelijavuosilippu ja opiskelijaseutulippu – on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka saavat Kelan myöntämää koulumatkatukea.

Icon Koulumatkatukitiedote opiskelijoille (166,1 KB)

Kenelle lippu sopii Toisen asteen opiskelijoille, kun matkan pituus ja kustannukset ylittävät laissa säädetyt rajat.
Missä lippu käy Opiskelijavuosilippu määritetyllä koulumatkalla ja opiskelijaseutulippu nimetyllä seutualueella.
Matkojen määrä Opiskelijavuosilipussa 44 matkaa Kelan myöntämän tukikauden ajan. Opiskelijaseutulipussa rajaton määrä 30 päivää kerrallaan.
Hinta Opiskelija maksaa omavastuuosuuden 43 €.
Mistä lipun voi ostaa Opiskelijavuosilipun ja -seutulipun voi ostaa Matkahuollon toimipaikoista sekä matkakortteja myyviltä asiamiehiltä.
Missä lipun voi lisäladata Opiskelijavuosilipun ja -seutulipun voi lisäladata myös R-kioskeissa ja busseissa.
Matkalippu on voimassa 44 matkan opiskelijavuosilippu on voimassa ostotodistuksessa määritetyllä koulumatkalla Kelan myöntämän tukikauden ajan. Opiskelijaseutulippu on voimassa 30 päivää kerrallaan Kelan myöntämän tukikauden ajan.
Takaisinlunastus Opiskelija voi halutessaan vaihtaa koulumatkatuetun lipputuotteen. Vaihdettavasta tuotteesta ei hyvitetä jäljellä olevia matkoja tai päiviä. Vaihdosta peritään voimassaoleva palvelumaksu. Matkahuolto lunastaa takaisin kokonaan käyttämättömät koulumatkatuetut lipputuotteet.
Rajoitukset Koulumatkatukikortilla olevia lipun ostokertoja saa käyttää ainoastaan sen lukuvuoden aikana, jolle tuki on myönnetty.
Matkustusoikeus Koulumatkatukilippu on henkilökohtainen.
Lisätiedot

Koulumatkatuen hakeminen

Koulumatkatukea haetaan lomakkeella, jonka saa oppilaitoksista, Kelan toimistoista ja Kelan internetsivuilta. Koulumatkatukihakemus jätetään täytettynä oppilaitokseen. Oppilaitos tarkistaa ilmoitetut tiedot sekä antaa opiskelijalle ostotodistuksen, johon on merkitty ostokerrat ja viimeinen ostopäivä. Opiskelija voi ostaa koulumatkatuetun lipun ostotodistusta vastaan. Ostotodistus jää Matkahuoltoon. Opiskelija maksaa lipusta omavastuuosuuden 43 €. Kelan tuki on lipun todellisen hinnan ja omavastuun välinen erotus.

Mikäli opiskelijan koulumatka muuttuu, täytetään uusi koulumatkatukihakemus ja ostotodistus. Koulumatkatuettu lippu ladataan Matkahuollon Koulumatkatukikortille.

Lisätietoja koulumatkatuesta ja siihen liittyvistä säädöksistä Kelan verkkosivuilta ja Valtion säädöstietopankista.

fi| sv| en