Facebook Twitter

På svenska | In English

Yritystieto

1.3.2012

Bussimatkustamisesta nopeampaa uusilla etäkorteilla

Matkahuollon uudet etäkortit otetaan käyttöön Oulussa 1. maaliskuuta. Etäkortit nopeuttavat huomattavasti maksamista bussissa.

Matkahuolto laskee uuden sukupolven etäkortit liikkeelle Oulun seudulla 1. maaliskuuta. Etäkorttien etuna on se, että niillä maksaminen on huomattavasti nopeampaa kuin nykyisin käytössä olevilla kontaktikorteilla. Maksu tapahtuu näyttämällä etäkorttia bussissa olevalle autolaitteelle eikä korttia tarvitse syöttää autolaitteeseen.

Ulkoasultaan uudet etäkortit ovat täysin Matkahuollon nykyisten kontaktikorttien näköisiä. Eron huomaa ainoastaan siitä, että etäkorteissa ei näy sirua, sillä se on muovisen kortin sisällä.

Uuden etäkortin voi käydä ostamassa Oulun Matkahuollosta. Matkakorttia ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa heti, sillä nykyiset kontaktikortit säilyvät käytössä etäkorttien rinnalla.

Matkahuolto otti uudet etäkortit käyttöön ensimmäiseksi viime kesänä Uudellamaalla. Käyttö laajeni syksyllä Hämeenlinnan ja Tampereen seudulle. Seuraavaksi etäkortit levitetään muiden suurimpien kaupunkien alueelle sekä pääkaupunkiseudun kehyskuntiin. Etäkorttien myötä Matkahuollon lipputuotteiden käytön laajentaminen on mahdollista varsinkin kaupunkiliikenteessä.

Matkahuollolla on yli 700 erilaista valtakunnallista ja alueellista matkakorteille ladattavaa lipputuotetta. Esimerkiksi 36 seutulippualueella matkustetaan Matkahuollon toteuttamilla seutulipuilla. Matkahuollon matkakortteja käyttää päivittäin 500 000 asiakasta.

Lisätietoja etäkortista ja muista lipputuotteista saa Matkahuollon internetsivuilta ja asiakaspalvelukeskuksesta. Matkahuollon asiakaspalvelukeskus palvelee numerossa 0200 4000 (1,71 €/min + pvm). Matkahuolto löytyy myös Facebookista ja Twitteristä, minkä lisäksi ajankohtaisia asioita käsitellään Matkahuollon Kahvilassa osoitteessa http://kahvila.matkahuolto.fi