Facebook Twitter

På svenska | In English

Yritystieto

28.11.2011

Uudet etäkortit käyttöön Hämeenlinnassa

 

Matkahuollon uudet etäkortit otettiin Hämeenlinnassa käyttöön torstaina 24. marraskuuta. Etäkortit nopeuttavat huomattavasti maksamista bussissa.

 

Matkahuolto laski 24.11. liikkeelle uuden sukupolven etäkortit Hämeenlinnan seudulla. Etäkorttien etuna on se, että niillä maksaminen on huomattavasti nopeampaa kuin nykyisin käytössä olevilla kontaktikorteilla.

Maksu tapahtuu näyttämällä etäkorttia bussissa olevalle autolaitteelle eikä korttia tarvitse syöttää autolaitteeseen.

Ulkoasultaan uudet etäkortit ovat täysin Matkahuollon nykyisten kontaktikorttien näköisiä. Eron huomaa ainoastaan siitä, että etäkorteissa ei näy sirua, sillä se on muovisen kortin sisällä.

Uuden etäkortin voi käydä ostamassa Hämeenlinnan Matkahuollosta. Vanhalla matkakortilla oleva lipputuote kannattaa käyttää loppuun ennen matkakortin vaihtamista, sillä osittain käytettyä lippua ei voida siirtää vanhalta kortilta uudelle kortille.

Matkahuolto otti uudet etäkortit käyttöön ensimmäiseksi kesällä Uudellamaalla ja käyttö laajeni Tampereen seudulle lokakuussa. Seuraavaksi etäkortit levitetään muiden suurimpien kaupunkien alueelle sekä pääkaupunkiseudun kehyskuntiin. Etäkorttien myötä Matkahuollon lipputuotteiden käytön laajentaminen on mahdollista varsinkin kaupunkiliikenteessä.

Matkahuollolla on yli 700 erilaista valtakunnallista ja alueellista matkakorteille ladattavaa lipputuotetta. Esimerkiksi 36 seutulippualueella matkustetaan Matkahuollon toteuttamilla seutulipuilla. Matkahuollon matkakortteja käyttää päivittäin 500 000 asiakasta.

Lisätietoja etäkortista ja muista lipputuotteista saa Matkahuollon internetsivuilta ja asiakaspalvelukeskuksesta. Matkahuollon asiakaspalvelukeskus palvelee numerossa 0200 4000 (1,71 €/min + pvm). Matkahuolto löytyy myös Facebookista ja Twitteristä, minkä lisäksi ajankohtaisia asioita käsitellään Matkahuollon Kahvilassa osoitteessa http://kahvila.matkahuolto.fi.