Facebook Twitter

På svenska | In English

Matkapalvelut

Nettilippu

 

Ohjeet Nettilipun ostamiseen matkahuolto_matkapalvelut_lipputuotteet_nettilippu

  1. Kirjoita aikatauluhakuun lähtö- ja määräpaikka, valitse lähtöpäivä ja paina "Hae". 
  2. Tarkenna tarvittaessa paikkaa tai pysäkkiä ja paina sen jälkeen "Hae aikataulu".
  3. Valitse aikataulutiedoista haluamasi vuoro ja paina Osta -painiketta [>>] siirtyäksesi lipun ostoon.
  4. Järjestelmä opastaa oston suorittamisessa ja maksamisessa.
  5. Ostaessasi nettilippua pidä lippukauppa/aikatauluhaku auki vain yhdellä välilehdellä ja yhdessä selainikkunassa samanaikaisesti.

Siirry aikatauluhakuun ja Nettilipun ostamiseen

 

Nettilippu

Nettilippu on internetistä ostettava bussilippu. Nettilipun voi ostaa sellaisille vuoroille, joiden aikataulutiedoissa näkyy Osta -painike [>>]. Nettilipun voi ostaa vuorosta riippuen aikaisintaan 30-32 päivää ennen vuoron lähtöä. Nettilippu on ostettava vuorosta riippuen viimeistään joko bussin lähtöä edeltävänä arkipäivänä klo 13 mennessä, tai osassa vuoroja viimeistään 90 minuuttia ennen vuoron lähtöä.

Nettilippu on voimassa vain sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon se on ostettu.

Nettilippua ei hyvitetä tai vaihdeta.

Nettilipun oston yhteydessä muodostuu pdf-muotoinen kuitti, joka sisältää yksityiskohtaiset matkustustiedot. Kuittia ei tarvita mukaan matkalle, mutta sen voi halutessa lähettää sähköpostiin tai tulostaa esim. kirjanpitoa varten.

Bussiin noustessa matkustajan tulee todistaa matkustusoikeutensa esittämällä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti. Jos samalla kerralla on ostettu lippu useammalle matkustajalle, tulee sen henkilön, joka on antanut nimensä oston yhteydessä, todistaa henkilöllisyytensä.

Alennuslipun (opiskelija, eläkeläinen, varusmies, siviilipalvelusvelvollinen, lehdistön edustaja) ostava asiakas vastaa alennusehtojen täyttymisestä. Alennukseen oikeuttava kortti on esitettävä kuljettajalle/autohenkilökunnalle. Mikäli alennuslipun ostaneella matkustajalla ei autoon noustessa ole esittää asiaankuuluvaa alennuskorttia, ei liikennöitsijällä ole velvollisuutta kuljettaa matkustajaa ilman lisämaksua.

Nettilipun voi maksaa Nordean, Danske Bankin, Osuuspankin, Aktian, S-Pankin, Säästöpankkien, Paikallisosuuspankkien, Ålandsbankenin ja Tapiolan verkkopankin kautta sekä Visa-, Eurocard- tai Mastercard-maksukorteilla.

Nettilippua ei voi muuttaa, vaihtaa eikä sitä lunasteta takaisin. Vuoron peruuntuessa esimerkiksi työtaistelun vuoksi takaisinmaksu Nettilipusta suoritetaan Matkahuollon toimipaikkojen lipunmyynneissä. Tällöin takaisinmaksu suoritetaan kahden viikon ajan vuoron lähtöpäivästä täysimääräisenä, ilman palvelumaksua tai muita peruutuskuluja.

Nettilippua varten annettujen yhteystietojen oikeellisuudesta vastaa lipun ostaja. Matkahuolto ei vastaa virheellisistä tiedoista johtuvista häiriöistä kuitin lähettämisessä tai tulostuksessa.

Muilta osin verkkokaupassa noudatetaan Matkahuollon voimassa olevia matkaehtoja sekä Suomen lakia.